Chocolatier M

Events & Projecten

HomeEvents & Projecten

World Chocolate Masters - jury

Chef David Maenhout is a judge at the World Chocolate Masters in Paris

Chocolatier David Maenhout is proud to be a judge at the world final of the World Chocolate Masters in Paris. The Olympic games for chocolate!

CACAO EXPEDITIES

Alles start met een prachtige vrucht, de cabosse, die groeit in het evenaarsgebied.

David kreeg tijdens expedities op diverse plantages in Zuid-Amerika de kennis mee over de stappen voorafgaand op het maken van chocolade. Het intens proces van kweken en oogsten, fermenteren tot drogen is er één van noeste arbeid maar ook van skills. Het grootste respect voor mensen op de plantages!

Unieke projecten

werden wereldwijd uitgevoerd voor Toerisme Vlaanderen, de Belgische overheid, Barry-Callebaut of samen met topchefs en B2B-klanten.

- World Economic Forum in Davos;  wereldleiders & gastsprekers kregen op maat gemaakte pralines van onze Premier

- dancefestival Tommorowland; op drie edities maatwerk geleverd voor het Secret Restaurant, gifts voor VIP guests en DJ's, tot ondersteuning van de Callebaut dessert booth

- tijdens een buitenlandse missie met de Vlaamse Minister-President een demo & chocoladebuffet voorzien

- BBC-World, Children's BBC, Japanse, Canadese, Russische, Slovaakse, Ijslandse, Spaanse mediaploegen kwamen reeds TV reportages maken afgelopen jaren.

FOOD FESTIVALS

Chocolatier M te gast op foodfestivals wereldwijd

Van dessert tot gigantisch chocoladebuffet, niks is te gek. Van lokaal (Mise en Plage, Culinaria,…) tot in wereldsteden zoals Londen, Tokyo, Kyoto…

Uniek was het Seoul Food Fest in Korea waar Chocolatier M naast tien *** chefs een ganse week chocolade buffetten verzorgde op high-end gala diners!

WORLD EXPO

Demo’s en tastings

Chocolatier M was te gast als demonstrateur in het Belgische Paviljoen op de Wereld Expo’s in Shanghai en Milaan.


Om de vijf jaar het meest prestigieuze event ergens ter wereld.

BOEKEN

Chocolatier David Maenhout heeft samengewerkt aan boeken die internationaal op de markt gepubliceerd werden,

FROM BEAN TO BAR

.BE OUR GUEST

 

 

 

WORKSHOPS

Wij houden workshops in ons open atelier te knokke.

Dit voor groepen van +- 8 tot 15 man.

Prijs en beschikbaarheid op aanvraag.

 

Helaas tijdelijk niet mogelijk!